2010. március 6., szombat

Ki mivel keresi a pénzét...

Egy kis válogatás hogy ki mivel próbálkozik. nagy a választék, vannak akik csak árulnak valamit, vannak akik nem tesznek semmit csak kéregetnek, és vannak az igényesebbek, akik a turisták utaznak, mert ügyes kis mutatványokra képesek, vagy zenélgetnek.








Kirándulás

Ma elmentem, kirándulni elég jó idő volt hozzá, épp kellemes mert nem volt nagyon meleg de hüvös se, jól esett sétálni. Elmentem újra az Akropoliszhoz, de most a déli oldalról, ott van a lábánál a múzeum, ingyenes volt a diákommal, viszont nem lehetett bent fotózni. Így nem tudom átadni miket láthattam ott. Szép volt rengeteg használati tárgy és szobor maradvány, mert ez kimondottan az Akropolisz múzeum, a régi Fellegvár maradékából áll. Az épület egy modern Eus pályázatból épült épület, egy régi megmaradt ásatáskor előkerült épületre tervezték, úgy hogy nagyon sok részt meghagytak, vagy fedetlenül, vagy vastag plexi borítást kapott a padló, így az épületben is lenézhetsz a nyomokra.






A gerle pár
Az bizony ez én vagyok..:)
A Zeusz temploma



Panoráma a múzeumról 1
Panoráma a múzeumról 2
A bejárat


A színházba nem lehetett bemenni csak kívülről nézni




2010. március 5., péntek

Ma is sztrájk....

Ma reggel elindultam a városba, de hamar rákellet jönnöm hogy ma vagy gyalogolok vagy taxizok, mivel minden ember sztrájkolt, a tömegközlekedés, a posta, minden állami cég. Gyalog vágtam neki a nagykövetségre, ahol tanúsították 30 euróért hogy Paráda Zsolt vagyok, ja és semmi számlát nem adtak róla, na de ne feltételezzünk semmi rosszat. A Syntagma tér az mondjuk a mi Kossuth terünkhöz hasonló, mert ott van a Parlament, mindenki ott gyülekezett, nagyon sok ember volt ott, az utcák lezárva és rengeteg hangosbemondóval adták az utca embere számára miért jöttek. Közben pár kisebb csapat menetelt az utcán.





Németh Krisztián...egy újság címlapján
A lovasszobortól megkérdeztem merre van a tér.....hát arra

A Parlament előtt...
egy másik tábor a közelben...

a háttérben a múlt...
A Syntagma téren volt ma minden ember...

A tegnap este nyomai...
szerintem itt éjszakáztak...az utca az övék


2010. március 3., szerda

Egy pár kép....


Always....



Bárcsak pénz lett volna...
igen....óra, óra
A suli szomszédos épülete..


Az egyetem után újra elmentem várost nézni...hát megint össze futottam egy tüntetéssel. Ahogy hallottam ma az egyetemisták vonultak fel, békésen.